Prima pagină » Peste 160 de jandarmi îi păzesc pe botoşăneni la slujbe şi Zilele Oraşului

Peste 160 de jandarmi îi păzesc pe botoşăneni la slujbe şi Zilele Oraşului

Jandarmii botoşăneni au luat măsuri de asigurare a ordinii şi liniştii publice la spectacolele din Centrul Vechi, prilejuite de sărbătorirea Zilelor Oraşului Botoşani, în perioada 19-23 aprilie, precum şi la Târgul Meşteşugarilor organizat pe Pietonalul Unirii.

Astăzi, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor asigura ordinea şi liniştea publică la slujba de la biserica Izvorul Tămăduirii de pe strada Donici, unde este aşteptată prezenţa unui număr mare de credincioşi şi la hramul mănăstirii Zosin, unde, de asemenea, vor participa mulţi credincioşi.
În zilele de duminică şi luni, jandarmii vor acţiona pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite la biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Botoşani, unde vor fi aduse moaştele Sfântului Gheorghe.
De vineri până duminică, jandarmii vor fi prezenţi la Sala Polivalentă Elisabeta Lipă, unde se desfăşoară Campionatul Naţional de Taekwondo.
„În cele patru zile de misiuni, 166 de jandarmi vor fi alături de botoşăneni şi vor lua toate măsurile necesare pentru evitarea oricăror neplăceri”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani.
Pentru evitarea unor evenimente neplăcute şi pentru a nu ajunge victimele unor infracţiuni, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii botoşăneni să adopte un minim de măsuri de autoprotecţie:
– manifestaţi prudenţă în zonele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi celelalte bunuri aflate asupra dumneavoastră;
– păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil;
– când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ;
– când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora;
– obiectele tentante, lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi;
– nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.
– evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate;
– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;
– evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră;
– alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice;
– deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;
– nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change