Prima pagină » Am scăpat de secetă cu ploile din ultimele zile

Am scăpat de secetă cu ploile din ultimele zile

Agricultorilor le râde sufletul! Ploile din ultimele zile au readus umiditatea din sol la un nivel optim, iar agricultura judeţului Botoşani are toate premisele pentru un an bun. Anunţul a fost făcut de prefectul Cristian Roman. Acesta a precizat că zăpada din această iarnă şi ploile din ultimele zile au fost salvatoare pentru agricultură, după seceta prelungită din toamna anului trecut.

„În momentul de faţă s-a refăcut absolut toată umiditatea din sol, având în vedere că am intrat în iarnă cu un deficit de 100 de litri pe metru pătrat. Din topirea zăpezii am recuperat 60 de litri, iar astăzi suntem cum scrie la carte, mai ales că precipitaţiile din zilele care vor urma nu vor fi atât de însemnate cantitativ încât să producă probleme. Veste bună pentru agricultori pentru că s-au creat premisele, cel puţin din punct de vedere al umidităţii din sol, unui an agricol bogat ceea ce este bine pentru noi toţi, în special pentru judeţul nostru”, a declarat prefectul Cristian Roman.

Acesta a precizat că în ultima săptămână nivelul precipitaţiilor din judeţul Botoşani au fost de 20-40 litri per metru pătrat, cel mai mult a plouat la Stânca, respectiv 46,7 litri pe metru pătrat.

Seceta din toamnă a calamitat aproape integral cultura de rapiţă, agricultorii urmând să întoarcă această cultură şi să însămânţeze o cultură de primăvară. 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change