Prima pagină » Câştigarea alegerilor, înfiinţarea unei episcopii, capitală de regiune. Vezi obiectivele Mişcării pentru Botoşani

Câştigarea alegerilor, înfiinţarea unei episcopii, capitală de regiune. Vezi obiectivele Mişcării pentru Botoşani

Flutur, Ţâbuleac & Co. vor să înfiinţeze la Botoşani o Episcopie şi să transforme municipiul reşedinţă în viitoare capitală de regiune. Primarul Cătălin Flutur a declarat că aceste două obiective sunt asumate de PDL, PNŢCD şi PER ca membri ai Mişcării pentru Botoşani.

„Avem un document semnat de cei trei preşedinţi de partid, purtând viza Birourilor judeţene, care stabilesc care sunt obiectivele, modul de colaborare şi mijloacele de realizare a obiectivelor”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani şi preşedinte coordonator al Mişcării pentru Botoşani.

Acesta a precizat că obiectivele principale ale Mişcării pentru Botoşani sunt câştigarea alegerilor locale, formarea de majorităţi în Consiliul Judeţean şi consiliilor locale, transformarea judeţului în zonă ecologică, turism cu Republica Moldova şi Ucraina, înfiinţarea Episcopiei Botoşanilor şi nominalizarea municipiului Botoşani ca şi viitoare capitală de regiune. De asemenea, includerea reprezentanţilor societăţii civile şi a oamenilor de afaceri în administraţia locală şi colaborarea cu toţi primarii din judeţ indiferent de culoarea politică a acestora sunt alte obiective anunţate ale Mişcării pentru Botoşani.

Mihai Ţâbuleac, candidatul Mişcării pentru Botoşani la preşedinţia Consiliului Judeţean, a declarat că obiectivele guvernării locale propuse de Mişcarea pentru Botoşani nu pleacă de la zero, ci de la ceva concret. „Există o temelie foarte bine clădită pe care noi am realizat-o până acum, aşa încât cetăţenii trebuie să observe faptul că ceea ce facem noi nu reprezintă doar vorbe ci şi lucruri înfăptuite”, a spus Ţâbuleac.

Acesta a făcut referire la transformarea judeţului în zonă ecologică, sens în care Consiliul Judeţean derulează un proiect de construire a unui depozit judeţean de deşeuri şi a unei reţele de colectare şi transport, în valoare totală de 40 milioane euro, precum şi un proiect de 127 milioane euro de extindere a reţelelor de apă-canalizare-epurare. Şi în ceea ce priveşte dezvoltarea turismului în regim transfrontalier cu Ucraina şi Republica Moldova au fost depuse proiecte împreună cu cele două ţări pentru punerea la punct a unor obiective turistice majore, Muzeul Judeţean, Muzeul Ştefan Luchian de la Ştefăneşti, Casa Memorială George Enescu, Casa Ventura şi Casa Garabet-Ciomac.

OBIECTIVELE Mişcării pentru Botoşani:
1.1 Câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Botoşani;
1.2 Câştigarea Primăriei Botoşani;
1.3 Mobilizarea tuturor factorilor politici, economici şi sociali în scopul:
1.3.1 Înfiinţarea Episcopiei Botoşaniului;
1.3.2 Sprijinirea proiectelor de dezvoltare rurală şi a tuturor fermelor ţărăneşti;
1.3.3 Transformarea judeţului Botoşani în zonă ecologică;
1.3.4 Dezvoltarea turismului în regim transfrontalier cu Republica Moldova şi Ucraina;
1.3.5 Susţinerea nominalizării municipiului Botoşani ca şi capitală a unei viitoare regiuni.
1.4 Câştigarea alegerilor locale şi formarea de majorităţi în Consiliile Locale şi Consiliul Judeţean, în vederea alegerii viceprimarilor, respectiv vicepreşedinţilor din Consiliul Judeţean;
1.5 Colaborarea în promovarea unei bune guvernări locale, a dezvoltării economice, politice şi sociale prin:
1.5.1 Promovarea interesului naţional şi local;
1.5.2 Dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale din judeţul Botoşani;
1.5.3 Dialogul social deschis permanent cu toţi cetăţenii;
1.5.4 Meritocraţia şi promovarea valorilor şi a tinerilor;
1.5.5 Oportunităţi economice pentru toţi cetăţenii judeţului Botoşani şi crearea de noi locuri de muncă;
1.5.6 Sprijinirea administraţiilor locale din judeţul Botoşani, conduse de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, indiferent de apartenenţa politică, în eforturile de realizare a programelor în folosul comunităţii locale.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

Video