Prima pagină » Dumitru Balan: „Primăriei îi este frică să intre în parteneriat public-privat la Eltrans”

Dumitru Balan: „Primăriei îi este frică să intre în parteneriat public-privat la Eltrans”

Omul de afaceri Dumitru Balan, patronul companiei Microbuzul SRL, firma privată care asigură transportul public în regim maxi-taxi, a declarat că administraţia Primăriei se teme să intre într-un parteneriat-public privat la Eltrans, compania Consiliului Local care asigură serviciul de transport cu tramvaiul. De cine se teme Primăria Botoşani?

Presa, Curtea de Conturi şi DNA-ul, este de părere Dumitru Balan. Business-manul şi-a manifestat de mai multe ori intenţia de a intra într-un parteneriat cu Primăria pentru a combina în mod eficient transportul cu maxi-taxi şi cel cu tramvaiul.

„Primăriei îi este frică să intre în parteneriat public-privat la Eltrans. În primul rând îi este frică de presă, să nu se interpreteze greşit anumite informaţii, apoi îi este frică de Curtea de Conturi să nu se opună şi de DNA pentru că oricine poate face oricând o plângere şi nu contează că este făcută fără motiv pentru că lumea nu mai ţine cont de asta, ci doar că este anchetă DNA”, a declarat Balan.

Acesta a precizat că el este în continuare interesat să intre într-un parteneriat public-privat la Eltrans, compania de transport cu tramvaiul, însă urmează să analizeze pretenţiile municipalităţii pentru acest proiect.

„Ei vor să aibă 51% din acţiuni, să nu pună bani şi să decidă ce se întâmplă acolo. Pe mine mă interesează să am 49% din acţiuni şi încă 2% cu mandat special doar pentru luarea de decizii. Eu vreau să fac un transport public modern, combinat cel cu tramvaiul cu maxi-taxi, să se circule pe un singur bilet, să modernizăm totul, botoşănenii să fie cei mai câştigaţi. În ultimii zece ani nu am primit un leu de la Primărie şi am dat sute de miliarde de lei vechi redevenţă şi impozite, taxe, în timp ce municipalitatea a alocat subvenţii la Eltrans de zeci de miliarde de lei vechi anual. Eu propun un parteneriat în care Primăria nu mai cheltuieşte, ci doar câştigă, dar pentru asta eu trebuie să decid în adunarea acţionarilor”, a completat Dumitru Balan.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)