Prima pagină » Consilierii locali în vizită la Modern Calor

Consilierii locali în vizită la Modern Calor

După ce au aprobat în unanimitate bugetul de venituri şi cheltuieli al operatorului de termoficare de anul trecut, consilierii locali, membri ai Adunării Generale a Acţionarilor, au acceptat invitaţia făcută de conducerea Modern Calor.

Aleşii, provenind din întreg spectrul politic al legislativului municipiului Botoşani, au vizitat şantierul deschis la CET pentru construcţia noii centrale termo-electrice, constatând stadiul lucrărilor ce fac parte din proiectul de modernizare a sistemului centralizat de termoficare. Implementat de municipalitate, proietul beneficiază de o finanţare europeană fără precedent, iar ritmul de implementare este unul foarte bun.

”Firmele de construcţie au respectat toate termenele la care s-au angajat prin contracte. De aceea putem spune că circa 60% din lucrările pe reţele au fost realizate, iar noul CET se ridică pe zi ce trece. Au fost demolate echipamentele vechi, iar principalele piese ale noii surse au fost deja livrate. Mă refer aici la cele două motoare de ultimă oră, care vor produce energie termică şi electrică în cogenerare. Acestea vor fi puse în funcţiune în luna mai, dată la care vom propune şi scăderea preţului energiei termice. Proiectul din fonduri europene are o valoare de peste 45 de milioane de euro şi urmează a fi finalizat la sfârâitul anului 2013”, a explicat Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)