Prima pagină » Concursul „Micii pompieri” şi-a desemnat câştigătorii la etapa zonală

Concursul „Micii pompieri” şi-a desemnat câştigătorii la etapa zonală

Miercuri, începând cu ora 10.00, la Grădiniţa nr. 23 din municipiul Botoşani s-a desfăşurat etapa zonală a concursului pentru preşcolari “Micii Pompieri”, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “ Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

La start s-au aliniat 6 echipaje aparţinând Grădiniţelor nr. 11, 14, 15, 21, 24 şi Grădiniţei „Girotondo”, toate din municipiul Botoşani. Pe parcursul desfăşurării probei teoretice, copiii au demonstrat că stăpânesc noţiunile elementare din domeniul situaţiilor de urgenţă, rezolvând într-un timp scurt un chestionar tip grilă cu 10 întrebări despre prevenirea incendiilor. La proba practică, concurenţii au realizat un desen/pictură cu teme din domeniul situaţiilor de urgenţă şi au prezentat lucrările în faţa juriului.
Toţi copii au primit diplome de participare şi dulciuri. Primul loc a fost ocupat de echipajul de la Grădiniţa nr. 14 Botoşani. Premiul II a fost adjudecat de preşcolarii Grădiniţei nr. 21, iar premiul III a revenit echipajului Grădiniţei nr. 11.
Ocupanţii primelor trei locuri vor participa la etaja judeţeană a concursului, care se va desfăşura în luna aprilie.
„I.S.U. Botoşani acordă o importanţă deosebită pregătirii preşcolarilor şi elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, activitatea fiind apreciată ca una dintre cele mai eficiente forme prin care informaţiile ajung în familii”, a declarat plutonier major Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change