Prima pagină » Drumul spre Italia a unor basarabeni s-a oprit la Mitoc

Drumul spre Italia a unor basarabeni s-a oprit la Mitoc

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au reţinut patru bărbaţi din Republica Moldova, care au trecut ilegal frontiera de stat, cu scopul de a ajunge în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă.

 

În data de 27 martie a.c., în jurul orelor 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, cu ajutorul termoviziunii, au observat, pe direcţia localităţii Mitoc, patru persoane, care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

„În scurt timp, o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Stânca s-a deplasat la faţa locului, unde au depistat şi reţinut patru bărbaţi, care vorbeau cu puternic accent moldovenesc, unul dintre ei având asupra sa documente de identitate. În urma cercetărilor efectuate cu sprijinul autorităţilor din Republica Moldova precum şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetăţeni din Republica Moldova, au vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani, au trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România folosind o barcă pneumatică, intenţia lor fiind de a ajunge în Italia pentru a găsi un loc de muncă”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor patru bărbaţi acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei.
Conform Acordului încheiat între Moldova şi România, la finalizarea cercetărilor, cei patru cetăţeni vor fi predaţi autorităţilor de graniţă a statului vecin.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change