Prima pagină » Terase şi restaurante în Centrul Istoric al municipiului

Terase şi restaurante în Centrul Istoric al municipiului

Centrul Istoric al municipiului Botoşani va căpăta o nouă înfăţişare în următoarea perioadă, care se anunţă a nu fi prea îndepărtată. Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani, a declarat că mai mulţi agenţi economici din Centrul Vechi vor să-şi extindă terasele restaurantelor pe pietonal. O primă solicitare de extindere a terasei pe pietonal a venit la primărie din partea proprietarilor Restaurantului „Grădina cu flori”.

„Avem cereri de la restaurantele din Centrul Vechi de a se extinde cu terasele pe pietonal. O primă cerere o avem de la „Grădina cu flori”, o terasă foarte frumoasă, şi pe care, bineînţeles, o vom aproba. Centrul Vechi va deveni o zonă pietonală şi, din punctul meu de vedere, tot interesul populaţiei, cel puţin în zilele de sărbătoare, sâmbăta şi duminică, se va duce către Centrul Vechi. Centrul Vechi arată extraordinar de bine la ora actuală, cel puţin o parte din clădiri, iar dacă vom reuşi să le reabilităm şi pe celelalte, măcar o parte din ele, se va compara cu marile centre istorice ale lumii. În fiecare centru istoric de genul acesta sunt preponderente restaurante, birouri avocăţeşti, cabinete medicale şi probabil spre asta va tinde şi zona respectivă. Noi vom face tot ce ţine de noi, cu siguranţă, pentru ca Centrul Vechi să-şi recapete ceea ce trebuie să fie el cu adevărat”, a spus Ghiorghiţă.
Edilul a adăugat că spaţiile comerciale din Centrul Istoric sunt proprietăţi private, însă mulţi dintre agenţii economici intenţionează să-şi schimbe domeniul de activitate şi, în special, spre restaurante şi terase.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)