Prima pagină » Ore tăiate pentru profesorii care fac carte în săptămâna „Şcoala altfel”

Ore tăiate pentru profesorii care fac carte în săptămâna „Şcoala altfel”

Cadrele didactice care vor face carte în săptămâna „Şcoala altfel” vor fi sancţionaţi de inspectorii şcolari. Daniel Botezatu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, a declarat că, în săptămâna 2-6 aprilie, vor fi efectuate inspecţii tematice în unităţile de învăţământ atât de inspectorii şcolari, cât şi de metodiştii educativi. Cei din urmă vor viziona, potrivit adjunctului IŞJ Botoşani, aproximativ 60 de unităţi de învăţământ.

„Ca un element de noutate, aceste inspecţii vor fi făcute de metodişti educativi, care vor urmări dacă există un grafic de activităţi în unităţile de învăţământ şi dacă acesta se respectă. Rezultatele inspecţiilor se vor consemna în registrul de inspecţie al fiecărei unităţi de învăţământ. În paralel, inspectorii şcolari vor merge în alte un de învăţământ decât cele în care fac inspecţii metodiştii educativi. Noi sperăm să vizionăm marea majoritate a unităţilor de învăţământ, pentru că este o activitate importantă şi, de ce să nu recunoaştem, singurul gen de activitate la care elevii merg cu plăcere”, a declarat Botezatu.
Cadrele didactice care vor desfăşura ore normale în cadrul săptămânii „Şcoala altfel” riscă sancţiuni din partea IŞJ Botoşani. „Acestea vor suporta consecinţele. Orele vor fi tăiate şi vom derula comisii de anchetă la nivelul unităţii de învăţământ pentru că este o săptămână fără carte”, a adăugat Daniel Botezatu.
Practic, în această săptămână, elevii pot alege singuri la ce activităţi vor să ia parte, acestea putând fi vizite la muzee, excursii sau oricare activitate educativă derulată în cadrul unităţii de învăţământ.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change