Prima pagină » Numărul gradaţiilor de merit pe discipline se alocă miercuri

Numărul gradaţiilor de merit pe discipline se alocă miercuri

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani stabileşte miercuri, 28 martie, numărul gradaţiilor de merit acordate în acest an pe fiecare disciplină în parte. Daniel Botezatu, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Botoşani, a declarat că metodologia prevede ca această alocare să se facă în limita a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul judeţului.

„Deja am solicitat astăzi colegilor inspectori să facă fiecare o analiză pe specialitatea sa cu numărul de gradaţii alocate în ultimii trei ani şi un necesar estimat pentru acest an şcolar. Totodată, am cerut să mi se transmită şi numărul de cadre didactice pe fiecare specialitate. În funcţie de toate aceste cifre, vom lua decizia la nivelul Consiliului de Administraţie”, a precizat Botezatu.
În acest an şcolar, la nivelul judeţului Botoşani vor fi acordate în jur de 180 de gradaţii de merit. Acum trei ani, potrivit adjunctului educaţiei botoşănene, au fost acordate 256 de gradaţii de merit, astfel fiind motivat numărul mai mic de gradaţii din acest an.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)