Prima pagină » Spectacol umanitar pentru premierea elevilor merituoşi la Gala Educaţiei

Spectacol umanitar pentru premierea elevilor merituoşi la Gala Educaţiei


Duminică, 25 martie, în cadrul Zilelor Învățământului Botoșănean, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani, s-a desfășurat a doua ediție a spectacolului umanitar ”Promovăm și susținem valorile în rândul elevilor botoșăneni”, organizat de către Asociația Învățătorilor din Județul Botoșani în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani, Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani și Poliția Municipiului Botoșani.

Obiectivul principal al spectacolului a fost colectarea de fonduri pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare, în cadrul celei de-a doua ediții a ”Galei excelenței în educație”, care va avea loc la sfârșitul acestui an școlar.
Invitați de onoare ai acestui spectacol , prezenți în sală, au fost Cătălina Lupașcu, vicepreședinte al Consiliului Județean, Alexandra Hrincescu , inspector școlar de specialitate pentru educație permanentă și Florica Rotariu, inspector școlar de specialitate- învățământ primar, în calitate de reprezentanți ai IȘJ Botoșani, Aniela Strătulă, inspector în cadrul Poliției Municipiului Botoșani, precum și numeroși directori ai unităților de învățământ implicate în spectacol.
Spectacolul derulat pe scena teatrului a fost compus din 44 de momente artistice, susținute de soliști, recitatori, formații de dansuri populare/ moderne, grupuri vocale sau corale , din următoarele unități de învățământ: Școlile 1, 6, 7, 8, 10, 11, 14 şi 17 Botoșani, Liceul de Artă „Stefan Luchian” Botoşani, Liceul Teoretic ”N. Iorga” Botoşani, Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Școlile Albești, Corni, Hlipiceni, Lunca, Orășeni Deal, Vlădeni, Grupul Școlar ”N. Bălcescu” Flămînzi și Școala cu clasele I-VIII ”S. Haret” Nr. 5 Dorohoi, din județul Botoșani.
Fiecare unitate de învățământ participantă s-a prezentat în spectacol cu cele mai reprezentative numere, aducând un plus de valoare acțiunii. Împletirea dintre tradițional și modern a fost evidentă.
Calitatea evoluției acestor formații a determinat-o pe inspectorul școlar Florica Rotariu să exprime: ”Valorile artistice ale școlilor botoșănene au urcat pe scena spectacolului pentru a susține valorile din celelalte domenii. Această realitate nu poate fi decât benefică pentru creșterea calității și prestigiului învățământului botoșănean. Sunt mândră că avem elevi atât de talentați, cadre didactice capabile să obțină asemenea performanțe și părinți dispuși să-și sprijine copiii și, implicit, școala, pentru a înregistra astfel de rezultate”.
Impresionată de evoluția formațiilor și organizarea impecabilă, inspectorul școlar Alexandra Hrincescu a transmis ”Felicitări tuturor școlilor, elevilor, colegilor (directori și cadre didactice), părinților, etc, care au răspuns inițiativei Asociației Învățătorilor și au contribuit la realizarea spectacolului minunat de astăzi, de la Teatrul Mihai Eminescu. Pentru mine a fost o adevărată onoare, o mare bucurie și o reală emoție să mă aflu acolo, alături de toți cei implicați, pe scenă sau în spatele ei”.
La colectarea de fonduri au contribuit elevii școlilor botoşănene și părinții acestora, prin achiziționarea de bilete pentru spectacol și de bilete pentru tombolele organizate în unele unități de învățământ, precum și următorii donatori: fam. Panseluța și Ilie Slabu, patronii firmei de transport S.C. LYK S.R.L. Botoșani- 500 lei, Mihai Ţâbuleac, președintele Consiliului Județean Botoșani- 200 lei, Asociația Internațională a Polițiștilor- Regiunea 1 Botoșani- 200 lei, Cătălina Lupașcu, vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani- 100 lei, Otilia Arcire, profesor Școala cu clasele I-VIII Unțeni-100 lei, Damian Artemiza, profesor şi consilier local Hănești – 100 lei. Prin contribuția tuturor s-au strâns în jur de 3.500 lei.
Aramă Maria, președinte interimar al Asociației Învăţătorilor din Județul Botoșani, mulțumește tuturor celor care au făcut posibil, prin contribuția dumnealor, succesul acestei activități și afirmă că proiectul ”Promovăm și susținem valorile în rândul elevilor botoșăneni” se derulează în continuare prin spectacolul organizat de către școlile din zona Dorohoi, în cadrul săptămânii ȘCOALA ALTFEL, precum și prin tombolele care se vor mai organiza în școli, în perioada următoare. Dumneaei speră ca la reușita proiectului să participe și alți donatori, care înțeleg cât de important este să- i stimulăm pe elevii capabili de performanță și care au nevoie de susținere materială.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change