Prima pagină » Obuz găsit în fundaţia casei la Curteşti

Obuz găsit în fundaţia casei la Curteşti

Un bărbat din satul Mănăstirea Doamnei, comuna Curteşti, a găsit un proiectil în timp ce demola o casă veche. Muniţia a fost descoperită în fundaţia locuinţei. S-a întâmplat sâmbătă, înainte de prânz. Realizând pericolul, bărbatul s-a oprit din lucru şi a solicitat ajutorul pirotehniştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. Obuzul exploziv, calibru 88 mm, a fost ridicat şi transportat în condiţii de maximă siguranţă în poligonul Copălău.

Echipa de pirotehnişti a stabilit că muniţia era în perfectă stare de funcţionare şi putea exploda la orice acţiune mecanică.
“ISU Botoşani recomandă populaţiei care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, a declarat plutonier major Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change