Prima pagină » Aproape 1 milion de dolari pentru deszăpezirile din februarie pe drumurile judeţene

Aproape 1 milion de dolari pentru deszăpezirile din februarie pe drumurile judeţene

Lucrările de deszăpezire a drumurilor judeţene în ianuarie vor costa 2,9 milioane lei, cu aproape un milion de lei mai puţin decât s-a estimat. Cea mai grea lună din iarna 2011-2012 a ajuns să coste aproape un milion de dolari Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri(DJDP) din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani.

„Încă nu a venit factura pentru deszăpezirile din februarie, dar după devizele făcute totalul lucrărilor se ridică la 2,9 milioane de lei. Este cu aproape un milion de lei mai puţin decât mă aşteptam şi asta pentru că nu s-a împrăştiat cantitatea de antiderapant la care mă aşteptam şi s-a ieşit mai mult cu utilajele pentru îndepărtarea zăpezii”, a declarat Romeo Caciuc, directorul DJDP.

Acesta a spus că factura pentru februarie se va adăuga la datoria rămasă de la plata din ianuarie, când deszăpezirile au costat 2,2 milioane lei pe drumurile judeţene.

DJDP a rămas fără bani pentru deszăpeziri ca urmare a votului consilierilor judeţeni PSD şi PNL care au luat bugetul direcţiei şi l-au împărţit comunelor USL, iar Instituţia Prefectului a atacat în contencios administrativ hotărârea de împărţire a banilor destinaţi Consiliului Judeţean şi primăriilor, blocând astfel împărţirea USL.

„Nu ştiu cu ce vom plăti aceste facturi. Sperăm să se termine procesul de blocare a hotărârii prin care banii judeţului au fost împărţiţi cum au fost. Chiar nu ştiu”, a declarat Caciuc.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change