Prima pagină » PMB plătea în 2009 dobânzi de 22%, acum de 5,2%. Vezi cu cât va fi luat noul credit

PMB plătea în 2009 dobânzi de 22%, acum de 5,2%. Vezi cu cât va fi luat noul credit

Primăria municipiului Botoşani resimte din plin politica monetară practicată de Banca Naţională a României. Primarul Cătălin Flutur a declarat că municipalitatea botoşăneană profită din plin de reducerea semnificativă a dobânzii de politică monetară şi înregistrează economii substanţiale la rambursarea creditelor bancare contractate pentru dezvoltarea municipiului.

„Dacă în 2009 plăteam dobânzi de 22%, acum dobânzile plătite la rambursarea creditelor sunt de 5,2%, astfel că realizăm o economie importantă”, a declarat Flutur.

Primăria Botoşani este în plin proces de contractare a unui nou împrumut bancar, în valoare de 20 milioane lei, pentru a putea derula un proiect de 20 milioane euro, respectiv Parcul de distracţii regional de la Cornişa, unde va fi şi un aqua parck. Cătălin Flutur susţine că noul credit ar putea fi obţinut la dobânzi cuprinse între 3 şi 4%, cele practicate momentan pe piaţă după tăierile succesive de dobândă ale BNR.

În ceea ce priveşte gradul de îndatorare a municipalităţii botoşănene şi a politicienilor care critică acest aspect, Flutur a spus că gradul de îndatorare a municipalităţii va atinge 16,2% abia după contractarea noului credit.

„Probabil cei care critică nu ştiu faptul că din primul credit am rambursat deja 70% din el şi am început rambursarea din al doilea”, a declarat Flutur.

Primăria municipiului Botoşani va avea un grad de îndatorare de 16,2% în condiţiile în care derulează proiecte europene de peste 100 milioane euro.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)