Prima pagină » Părinţii elevilor botoşăneni vor să modifice programa încărcată

Părinţii elevilor botoşăneni vor să modifice programa încărcată

Joi, 22 martie, la Casa Sindicatelor, a avut loc Adunarea Generală a Preşedinţilor Consiliilor Părinţilor din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani, în prezenţa Preşedintelui Consiliului Judeţean Reprezentativ al Părinţilor, Marius Pîjin, a reprezentantului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), prof. Alexandra Hrincescu, inspector şcolar, şi a profesorului consilier al CJRP, Irina Panainte. 

 

Cei 45 de părinţi prezenţi şi-au exprimat dorinţa de a deveni o forţă cu putere de decizie şi un partener al MECTS care să reuşească să aducă modificări importante la nivelul învăţământului, pentru a asigura starea de bine a elevilor. S-au făcut referiri la programele foarte încărcate, la nevoia de unitate în acţiune, la calitatea actului didactic, la cadre didactice care îşi fac datoria cu responsabilitate şi drag, dar şi la cadre didactice care sunt indiferente faţă de elevi şi de problemele acestora.
Marius Pîjin a prezentat demersurile de până la constituirea Asociaţiei Părinţilor, statutul şi obiectivele acesteia, i-a invitat pe părinţi să devină membri ai Asociaţiei, menţionând avantajele şi beneficiile calităţii de membru, alături de nevoia de a se acţiona unitar în sprijinul şcolilor care se confruntă cu diferite probleme sau al elevilor aflaţi în dificultate.
Inspectorul şcolar Alexandra Hrincescu a accentuat faptul că, aşa cum CJRP este un partener real al ISJ, şi în şcoli părinţii au un rol foarte important şi pot interveni pentru a asigura calitatea procesului instructiv – educativ; este nevoie ca reprezentanţii părinţilor să îşi asume acest rol dificil şi să acţioneze pentru toţi părinţii şi toţi elevii şcolii, indiferent de situaţia la învăţătură, statutul social al familiei, starea materială sau dificultăţile cu care se confruntă.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

Video