Prima pagină » 50.000 de puieţi pentru gard viu de la Direcţia Silvică pentru PMB. Mai sunt 900.000 de puieţi de vânzare

50.000 de puieţi pentru gard viu de la Direcţia Silvică pentru PMB. Mai sunt 900.000 de puieţi de vânzare

Asociaţiile de locatari vor primi puiet pentru gard viu de la Primăria municipiului Botoşani. Municipalitatea intenţionează să achiziţioneze 50.000 de puieţi pentru gard viu de la Direcţia Silvică Botoşani. Gabriel Amitrului, directorul Direcţiei Silvice, a declarat că tranzacţia nu a fost efectuată.

„Noi avem un excedent de 911.000 de puieţi în acest an. 218.000 vor fi cumpăraţi de o firmă din Vaslui, 50.000 de puieţi pentru gard viu vor fi cumpăraţi de Primăria Botoşani pentru gard viu la asociaţiile de proprietari. Pentru valorificarea lor am transmis tuturor direcţiilor silvice acest excedent şi s-a luat legătura cu unii agenţi care efectuează împăduriri în afara fondului forestier. Am contactat primăriile şi agenţii specializaţi în împăduriri astfel încât să putem valorifica puieţii forestieri disponibili”, a declarat Amitrului.

La nivelul judeţului Botoşani, suprafaţa destinată pepinierelor silvice este de 34,1 hectare în care se produc anual aproximativ 1,5 milioane puieţi forestieri şi ornamentali, atât pentru nevoile proprii ale Direcţiei Silvice cât şi pentru alţi beneficiari. 

Cele mai mari pepiniere silvice unde se produc puieţi sunt la Cotu, comuna Copălău, Guranda şi Rădăuţi-Prut. 

„În pepiniere avem instalaţii de irigat moderne, pentru care s-au făcut investiţii în ultimii 3 ani în valoare de 185.000 lei. Şi în acest an ne propunem să extindem sistemele de irigaţii prin picurare care au un consum redus de apă şi eficienţă sporită. Întreţinerea culturilor şi scosul puieţilor se realizează în mare parte mecanizat”, a completat Amitrului. 

Pe lângă puieţii de salcâm, glădiţă, frasin, paltin, tei, ulm, arţar, plop alb, sălcioară, Direcţia Silvică Botoşani vinde şi puieţi ornamentali cum ar fi tuie, buxus, cununiţă, iasomie, tei, forsiţie, mesteacăn, ienupăr, molid, brad, duglas. 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change