Prima pagină » Fierul vechi de la Modern Calor, vândut cu un preţ de trei ori mai mare

Fierul vechi de la Modern Calor, vândut cu un preţ de trei ori mai mare

Ultimul dintre CAF-urile (Cazanele cu Apă Fierbinte) de mare capacitate ce au făcut parte din vechiul CET va aduce municipiului Botoşani de trei ori mai mulţi bani decât s-a anticipat. În cadrul licitaţiei ce a avut loc zilele trecute la Terminalul Piatra Neamţ al Bursei Române de Mărfuri, demolarea şi preluarea celor 350 de tone de fier şi cupru scoase la vânzare au trezit interesul a 18 firme din domeniul reciclării. Dintre cele care au achiziţionat documentaţia, în licitaţie au concurat 9 firme din Galaţi, Botoşani, Bucureşti, Sibiu, Braşov şi chiar din Constanţa.

Preţul de pornire al şedinţei de licitaţie cu strigare a fost de 0,4 lei/kg de fier vechi. Câştigătorul licitaţiei a fost desemnat Trioconstruct SRL Botoşani, susţinut tehnic şi profesional de Remat Iaşi. Preţul de 1,125 de lei/kilogram, aduce aproape 400.000 de lei la Botoşani, de trei ori mai mult decât s-a anticipat înainte de licitaţie. Fondurile vor fi dirijate către Consiliul Local, care va decide destinaţia ulterioară a acestora.
CAF-ul a fost păstrat peste iarnă pentru eventualitatea în care operatorul de termoficare era nevoit să reducă producţia pe gaz şi să treacă pe cea pe bază de păcură. În locul echipamentelor vechi, proiectul de modernizare a sistemului de termoficare, implementat din fonduri europene de către Primăria Municipiului Botoşani, va dota noul CET cu altele noi. Cu o capacitate adaptată actualei cereri de energie termică, acestea vor putea funcţiona atât pe păcură, cât şi pe gaze naturale. CAF-urile noi vor consuma combustibil mai puţin pentru aceeaşi cantitate de energie produsă.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)