Prima pagină » Ţâbuleac anunţă că va face recurs la decizia Curţii de Apel cu privire la sporuri

Ţâbuleac anunţă că va face recurs la decizia Curţii de Apel cu privire la sporuri

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au hotărât ca salariaţii Consiliului Judeţean şi cei ai Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri să ramburseze sporuri în valoare de zeci de miliarde de lei vechi pentru 2009, în timp ce Direcţiei pentru Protecţia Copilului i-a dat câştig de cauză în acelaşi proces.

„Am fost informat că la Curtea de Apel s-a luat o decizie, pe fondul cauzei, dar hotărârea judecătorească nu este definitivă şi vom face recurs. Analizând această decizie am observat că pentru o serie s-a spus da, pentru altele ba. Eu nu am căderea să fac referiri la hotărârile judecătoreşti, vreau numai să constat că nu este definitivă, că facem recurs, că reţinerea acestor sporuri în ceea ce priveşte aparatul de specialitate nu este iminentă şi aş mai vrea să adaug că pentru unele judeţe instanţele au dat câştig de cauză, pentru altele nu. De exemplu, pentru Iaşi unde sporurile în 2009 erau mai mari decât la Botoşani, s-a dat câştig de cauză salariaţilor. Îmi exprim părerea că n-o să fie bine în materie de salarizare în sectorul bugetar decât atunci când în justiţie se va aplica principiul practicii judiciare unitare”, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Acesta a spus că judecătorii au acceptat sporurile de 8 martie şi de Crăciun, dar nu şi pe cel de ziua copilului, spre exemplu. Totodată, preşedintele CJ susţine că şi Curtea de Conturi a greşit când a pornit un adevărat război la nivel naţional în care a aplicat retroactiv pentru 2009 o lege dată în 2010.

„Nici actul Curţii de Conturi nu este corect pentru că a declanşat la nivel naţional un Jihad imediat după introducerea legii salarizării unice în sectorul bugetar. La 1 ianuarie 2010 s-a stabilit că sporurile nu se mai raportează la contractele colective, ci la lege. Noi aşa am făcut şi aşa au scăzut foarte mult salariile, sporurile, în sectorul bugetar. Imediat a venit Curtea de Conturi şi au verificat perioada din 2009 prin prisma noilor reglementări legale din 2010. Nu a fost doar la Botoşani, ci o acţiune concertată la nivel naţional”, a mai spus Ţâbuleac.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)