Prima pagină » Spitalul Judeţean a scăpat de penalizarea de 2% pentru clasificarea provizorie la categoria III

Spitalul Judeţean a scăpat de penalizarea de 2% pentru clasificarea provizorie la categoria III

Mai mulţi bani pentru cel mai mare spital al judeţului. Începând din 20 martie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a scăpat de penalizarea de 2% impusă de Casa de Asigurări de Sănătate ca urmare a clasificării provizorii în categoria a III-a. Spitalul Judeţean a intrat definitiv în categoria a III-a după comasare cu spitalele de Pediatrie, Psihiatrie şi Maternitatea. Proiectul a fost propus în prima parte a anului trecut, dar consilierii judeţeni PSD şi PNL s-au opus proiectului până la sfârşitul lui octombrie 2011.

„A venit ordinul Ministrului Sănătăţii privind clasificarea definitivă în categoria III a Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani. Din acest moment nu mai suportăm nici un fel de penalizare în ceea ce priveşte finanţarea corespunzătoare nivelului III de clasificare.  Am scăpat şi de această penalizare de 2% după ce pe 2-3 martie scăpasem de categoriile inferioare de finanţare pentru Psihiatrie, Maternitate şi Spitalul de Copii.
Pe 2-3 martie a intrat totul într-o finanţare de nivel superior, dar menţinându-se penalizarea de 2%, însă prin acest ordin am scăpat şi de penalizarea de 2% şi s-a finalizat acest chin al nostru faţă de oameni care cu greu se lasă lămuriţi că aceasta era singura posibilitate ca judeţul să primească mai mulţi bani”, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, administratorul spitalului judeţean.
Acesta a reamintit că PSD şi PNL, partidele care s-au opus comasării spitalelor, au lansat tot felul de scenarii apocaliptice aduse de comasarea spitalelor, însă toate acestea au fost contrazise de realitate.
„Nici nu s-au dat 400-500 de oameni afară, nici nu s-a ratat investiţia de la Maternitate şi nici măcar nu au fost concedieri în rândul personalului TESA. Acum sunt unele greutăţi pentru că se lucrează la o mai bună organizare. Atât timp cât managerul spitalului va încheia contracte cu fiecare şef de secţie şi va stabili şi ce are de făcut fiecare secţie, indicatorii de performanţă şi partea din buget care i se cuvine, ne gândim că lucrurile vor intra pe un făgaş cât mai bun”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change