Prima pagină » Comercianţi moldoveni din piaţă, fugăriţi peste Prut

Comercianţi moldoveni din piaţă, fugăriţi peste Prut

Mai multor moldoveni care fac comerţ în Piaţa Centrală din municipiul Botoşani li s-a interzis să intre în ţară în următoarele 6 luni. Jandarmii şi poliţiştii de la Imigrări au desfăşurat o razie în piaţă în vederea combaterii şederii ilegale a străinilor în Botoşani. Opt cetăţeni din Republica Moldova au fost depistaţi că efectuau activităţi de comerţ, nerespectând astfel scopul declarat în viză.

 

„În ziua de 20 martie, poliţiştii din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Botoşani, în cooperare cu jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, au desfăşurat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, în Piaţa Centrală, o acţiune care a urmărit combaterea şederii ilegale a străinilor, depistarea celor care nu respectă scopul declarat la obţinerea vizei şi regimul micului trafic stabilit prin acordul dintre România şi Republica Moldova”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani.
În cadrul acţiunii au fost legitimate 27 de persoane, atât cetăţeni români, cât şi străini. Astfel, 8 străini, toţi din Republica Moldova, posesori de vize valabile în scop de vizită, au fost depistaţi desfăşurând activităţi de comerţ, nerespectând scopul declarat la obţinerea vizei de intrare în România. În urma celor constatate. Străinilor le-au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara, în termen de 15 zile, instituindu-se totodată şi măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)