Prima pagină » Portariuc: „Dezvoltarea lui Flutur este de carton, cu banii altora”

Portariuc: „Dezvoltarea lui Flutur este de carton, cu banii altora”

Candidatul USL la Primăria Botoşani susţine că proiectele de dezvoltare derulate de primarul municipiului, Cătălin Flutur, sunt fără consistenţă pentru că se bazează pe cofinanţare prin accesarea de credite bancare. Primăria municipiului Botoşani a contractat credite bancare pentru a putea atrage finanţări europene de peste 100 milioane de euro, bani care reprezintă bugetul municipiului pe 30 de ani. Municipalitatea botoşăneană vrea să mai contracteze un credit de 20 milioane lei, pentru a asigura cofinanţarea la proiectul de 20 milioane euro de construire a unui aqua parck într-un complex parc de distracţii şi doar două bănci au venit la licitaţie.

„Băncile nu mai vin pentru că nu au de ce să dea bani dacă oraşul nu produce. Banii din proiecte nu s-au dus pe dezvoltare şi băncile se întreabă de unde va rambursa Primăria creditele. Lucrările sunt făcute de mântuială şi investitorii nu mai dau bani acolo unde punga este spartă. Dezvoltarea lui Flutur este de carton, cu banii altora. Trebuie să înţeleagă că mediul de afaceri s-a schimbat”, a declarat Ovidiu Portariuc.

După ce va contracta noul credit bancar, Primăria Botoşani va ajunge la un grad de îndatorare de doar 16,2%, sub cel maxim de 30%.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)