Prima pagină » Mimor: „Poliţia a început să îmi ceară acte de la Psihiatrie şi Maternitate”

Mimor: „Poliţia a început să îmi ceară acte de la Psihiatrie şi Maternitate”

Ovidiu Mimor, managerul general al Spitalului Judeţean de Urgenţe Mavromati, a declarat că a primit solicitări de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean pentru a pune la dispoziţie acte despre activitatea economică a fostelor conduceri ale spitalelor de Psihiatrie şi Maternitate, unităţi comasate prin absorbţie de Spitalul Judeţean.

„Poliţia a început să îmi ceară acte de la Psihiatrie şi Maternitate. Vom vedea ce se va descoperi acolo. Cert este că s-au depăşit limitele impuse de lege în ceea ce priveşte fondul pentru salarii, care nu trebuie să fie mai mare de 70% din total buget. La Psihiatrie s-a depăşit cu peste 7%, iar la Maternitate s-a ajuns la peste 120%-130%”, a declarat Mimor.

Ancheta Poliţiei a fost confirmată de Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, însă doar în cazul Spitalului de Psihiatrie. „Se efectuează cercetări la sesizarea Consiliului Judeţean, fără să fie identificată vreo persoană, pentru că s-a depăşit plafonul maxim al fondului de salarii. Asta este în cazul Spitalului de Psihiatrie, la Maternitate nu s-a făcut nicio sesizare de către Consiliul Judeţean”, a declarat Gheorghiescu.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)