Prima pagină » Procurorii s-au autosesizat în cazul posibilei fraudei de la Liceul Textil

Procurorii s-au autosesizat în cazul posibilei fraudei de la Liceul Textil

Frauda de la bacalaureatul de anul trecut de la Liceul Textil, făcut public de o profesoară care acuză că un elev la care ea nu i-a încheiat media a susţinut examenul, fotbalistul Florin Acsinte, a intrat în atenţia organelor de anchetă penală. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani s-a autosesizat în acest caz şi a trimis dosarul spre anchetă Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

„În acest caz este vorba despre o autosesizare, în data de 14 martie, faţă de autori necunoscuţi acuzaţi că au săvârşit fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals pentru încheierea mediilor la cinci discipline fără ca profesorii titulari să fie înştiinţaţi”, a declarat Ciprian Mihai, purtătorul de cuvânt al Parchetului. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean a declanşat o anchetă în cazul Grupului Şcolar de Industrie Uşoară, iar rezultatul final va fi făcut public marţi. Alexandra Hrincescu, inspector şcolar de specialitate care a făcut parte din comisia de anchetă a Inspectoratului şcolar a declarat că elevul nu poate fi tras la răspundere în acest caz şi că el a participat la examenul de bacalaureat în condiţii legale.

Fotbalistului Florin Acsinte i s-ar fi încheiat mediile la cinci materii pentru a putea susţine bacalaureatul fără ştiinţa profesorilor titulari. Dacă, totuşi, mediile au fost încheiate de suplinitori fără ştiinţa profesorilor titulari, în condiţiile respectărilor regulamentelor interne şi a legislaţiei în vigoare, cazul s-ar putea soluţiona cu neînceperea urmăririi penale. În cazul în care situaţia şcolară nu a fost încheiată de titulari sau suplinitori, ci de un suplinitor sau un titular la toate materiile, se va ajunge la începerea urmăririi penale.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)