Prima pagină » Doar două bănci vor să împrumute primăria cu 20 milioane lei

Doar două bănci vor să împrumute primăria cu 20 milioane lei

Doar două bănci s-au arătat interesate să împrumute municipalitatea botoşăneană. Cele două unităţi bancare înscrise la licitaţia pentru acordarea împrumutului de 20 milioane lei Primăriei municipiului Botoşani sunt CEC Bank şi Carpatica. Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani, a declarat că se aştepta ca mai multe bănci să participe la această licitaţie, astăzi având loc la sediul primăriei o primă întrevedere cu reprezentanţii celor două instituţii bancare.

„Din păcate, nu au venit mai multe bănci, noi aşteptam mult mai multe. O să vedem cum decurge procedura de negociere. Există posibilitatea ca, în cazul în care nu se ajunge la o soluţie convenabilă municipalităţii, adică la nişte procente convenabile, să anulăm licitaţie şi să o repetăm. Dacă la licitaţie şi etapa de negociere se ajunge la nişte procente convenabile astfel încât municipalitatea să-şi permită să ia creditul acesta în condiţii optime, atunci o să-l accesăm, dacă nu, e posibil să reluăm licitaţie. Mă miră că bănci foarte mari, care şi-au manifestat interesul şi ne-au stresat şi anul trecut şi anul acesta că vor să vină să ne împrumute, nu au venit la licitaţie”, a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.
Primăria municipiului Botoşani se împrumută cu 20 milioane lei pentru a asigura finanţarea locală la proiectele europene, în special cofinanţarea pentru Parcul de agrement Cornişa.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change