Prima pagină » Peste 90% dintre copii au fost înscrişi la şcoală

Peste 90% dintre copii au fost înscrişi la şcoală

Înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa întâi aproape s-au finalizat la nivelul judeţului Botoşani. Prima etapă de înscrieri s-a încheiat pe 16 martie şi peste 90% dintre copiii de 6 şi 7 ani recenzaţi pentru clasele pregătitoare şi întâi au fost înscrişi la şcoala de circumscripţie.

Situaţia statistică prezentată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani după prima etapă arată că în clasa pregătitoare au fost înscrişi 2.230 de copii din totalul celor 2.466 recenzaţi, reprezentând un procent de 90%, iar în clasa întâi 3.723 dintre cei 4.019 trecuţi în evidenţa şcolilor, adică un procent de 92%.
În Botoşani, părinţii nu s-au îngrămădit să depună dosarele de înscriere la secretariatele unităţilor de învăţământ, ci au lăsat acest lucru pe ultima sută de metri. În primele trei zile de înscrieri, numărul copiilor înscrişi în clasa pregătitoare a fost de 634, iar al celor de clasa întâi de 1.051.
De marţi, 20 martie, începe cea de-a doua etapă de înscriere a micuţilor, pentru părinţii care optează pentru o altă şcoală decât cea din apropierea casei. Cea de-a doua etapă de înscriere durează o săptămână, iar părinţii pot opta pentru locurile rămase în urma primei etape.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)