Prima pagină » Formens face costume cu fir de platină la 25.000 euro. Au vândut şi în ţară

Formens face costume cu fir de platină la 25.000 euro. Au vândut şi în ţară

După ce fabricile de confecţii din Botoşani au îmbrăcat Europa fabricând haine pentru brandurile Hugo Boss, Armani, Zarra, Polo Ralph Lauren sau H&M, acum o îmbracă în metale preţioase.

Firma botoşăneană Formens, cu capital francez, produce costume cu fir de platină, un metal preţios mai scump decât aurul. Un astfel de costum costă 25.000 euro şi au reuşit să vândă şi în România. Pentru cei care nu vor un costum, Formens Botoşani vinde şi separat pantalonii de sacouri.

Produsele Formens sunt vândute în lume sub brandul de lux Louis Purple în magazine din Paris, New York, Copenhaga, iar pe viitor vor fi comercializate, potrivit lui Ovidiu Năstase, directorul firmei, în magazinele proprii ale acţionarilor francezi ce vor fi deschise în SUA, Germania, Cehia şi alte ţări. Formens a luat în calcul, la un moment dat, şi relocarea activităţii în Asia, însă costurile totale au arătat că mutarea ar fi prea costisitoare, având în vedere faptul că firma lucrează top-quality, la fel ca majoritatea fabricilor mari de confecţii din Botoşani.

Formens are în Botoşani trei magazine, printre care şi un Outlet

Compania Formens este una dintre puţinele firme de confecţii cu capital francez deschise în Botoşani, celelalte fiind cu capital autohton sau italian. Alături de Formens mai este şi firma Carreman, fabrica de stofă, care are capital francez.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

 

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change