Prima pagină » Exporturile României le-au depăşit pe cele ale Greciei şi Ciprului

Exporturile României le-au depăşit pe cele ale Greciei şi Ciprului

Exporturile României au cunoscut un avans important în ultima vreme. Acest lucru se poate vedea şi din valoarea exporturilor pe cap de locuitor, care sunt mai mari faţă de 2010. Mai mult, în 2011 nu mai suntem ultimii din Europa la acest capitol.

Potrivit analizei The Money Channel, realizată pe baza datelor publicate azi de Eurostat, nu mai suntem ultimii din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte exporturile pe cap de locuitor.

Am devansat Cipru, care ocupă ultimul loc cu 1.600 euro pe cap de locuitor şi Grecia cu 1980 de euro. România ocupă aşadar poziţia 25, cu 2.100 euro pe cap de locuitor. Pe primul loc în topul ţărilor Uniunii Europene cu cele mai mari exporturi pe cap de locuitor se află Belgia, cu peste 31 de mii de euro, urmată de Luxemburg, cu peste 30 de mii de euro. Locul trei îl ocupă Olanda, cu peste 28 de mii de euro pe cap de locuitor, locul patru Irlanda, cu peste 20 de mii de euro şi cinci Austria, cu peste 15 mii de euro pe cap de locuitor.

Codaşele clasamentului sunt Polonia, cu peste 3500 de euro pe cap de locuitor, Bulgaria cu peste 2600 de euro, România cu 2100 de euro, Grecia cu 1980 de euro şi Cipru, cu 1600 de euro pe cap de locuitor.

Dacă luăm în calcul rezultatele recensământului, cu o populaţie de 19 milioane de locuitori, exporturile reale pe cap de locuitor ale României sunt mai ridicate. Dar Eurostat a folosit în analiza sa datele de la recensământul anterior, din 2001.

Sursa: www.money.ro

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)