Prima pagină » Zahăr cu aromă de evaziune, confiscat la Mihăileni

Zahăr cu aromă de evaziune, confiscat la Mihăileni

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit în autoturismul unui cetăţean român 400 de kilograme de zahăr, fără documente de provenienţă, întreaga cantitate fiind destinată comercializării pe piaţa din judeţul Botoşani. Zahărul a fost ridicat în vederea confiscării, iar cetăţeanul român a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

 

În data de 14 martie 2012, în jurul orelor 22.30, un echipaj format din poliţişti de frontieră botoşăneni, aflat în exercitarea unei acţiuni pe linia combaterii evaziunii fiscale, a oprit în trafic un autoturism înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Teofil B., în vârstă de 22 de ani.
În autoturism au fost descoperite 400 kilograme de zahăr, ambalat în opt saci de rafie, în valoare de aproximativ 2000 lei, pentru care bărbatul a prezentat un aviz de însoţire a mărfii care avea modificată data emiterii.
Tânărul a declarat poliţiştilor de frontieră că zahărul urma a fi comercializat pe raza judeţului Botoşani, iar din cauză că a greşit iniţial data, a considerat necesar să modifice avizul de însoţire a mărfii.
„Teofil B. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, sacii cu zahăr fiind ridicaţi în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii poliţiei de frontieră şi ai Gărzii Financiare pentru stabilirea autenticităţii avizului de însoţire a mărfii”, a declarat inspectorul de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)