Prima pagină » Ţâbuleac: „Înfiinţarea Mişcării pentru Botoşani este benefică pentru judeţul nostru”

Ţâbuleac: „Înfiinţarea Mişcării pentru Botoşani este benefică pentru judeţul nostru”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a fost desemnat de PDL să candideze în numele Mişcării pentru Botoşani pentru un nou mandat de preşedinte. Acesta a declarat că alianţa dintre PDL, PNŢCD şi PER, dar şi ONG-uri sub denumirea Mişcării pentru Botoşani este o iniţiativă bună pentru tot judeţul.

„Vreau să apreciez înfiinţarea Mişcării pentru Botoşani, este benefică pentru judeţul nostru şi efectele nu vor întârzia să se concretizeze. Vreau să îmi exprim bucuria pentru faptul că am fost propus pentru candidatura la funcţia de preşedinte a CJ Botoşani. O iau ca pe o nouă responsabilitate”, a declarat Ţâbuleac.

Acesta a făcut aluzie la USL şi la candidatul său la preşedinţia Consiliului Judeţean, dar mai ales la faptul că aceştia au votat împotriva judeţului în câteva proiecte importante.

„Cum să nu te manifeşti din punct de vedere al responsabilităţii atunci când constaţi că sunt unii care după ce au păgubit judeţul de zeci de miliarde de lei prin aceea că s-au împotrivit în mod nejustificat procesului de reorganizare a spitalelor? La ora aceasta sunt 300 miliarde lei vechi alocaţi pentru judeţul Botoşani prin legea bugetului de stat dar nu putem să beneficiem de ei din cauza unor jocuri de neînţeles şi deşarte. Pe de altă parte în acest mandat împreună cu echipa am reuşit să face şi strategii, să susţinem proiecte pentru judeţ de peste 300 milioane euro, am reuşit să semnăm contracte de 270 milioane euro şi plăţi de 60 milioane euro. Este vorba de responsabilitatea vizavi de destinele acestui judeţ, mai cu seamă că observăm că sunt pretendenţi care în loc să ajute păgubesc. Pe de altă parte este nevoia de a continua o strategie de a duce la bun sfârşit proiecte şi de a accesa noi finanţări şi noi proiecte de investiţii”, a precizat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

Şeful judeţului a adăugat că în următoarea perioadă îşi concentrează atenţia pe trei domenii importante, realizarea unui amplu program de investiţii apă-canalizare-epurare, semnarea unor contracte pentru finanţări noi, pentru că e nevoie ca acest serviciu să ajungă să fie prestat şi în localităţile mai mici din judeţul Botoşani, precum şi punerea la punct al unui sistem judeţean de salubritate şi continuarea procesului de modernizare a sistemului de căi rutiere.

„Trebuie să facem în aşa fel încât să putem obţine o majoritate reală în CJ, şi nu vorbesc despre un simplu număr, ci şi la calitatea consilierilor judeţeni. Doresc şi voi acţiona în sensul promovării în instituţia CJ Botoşani a unor oameni care să fie şi buni reprezentanţi ai cetăţenilor, ai diverselor categorii profesionale dar şi buni specialişti, meseriaşi, să fie capabili ca în CJ să susţină ceea ce este corect de susţinut şi să respingă ceea ce este incorect”, a concluzionat Ţâbuleac.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)