Prima pagină » Bursa Română de Mărfuri şi-a deschis Terminalul de la Botoşani

Bursa Română de Mărfuri şi-a deschis Terminalul de la Botoşani

Botoşani revine în rândul oraşelor importante din România care au terminal al Bursei Române de Măfuri, după ce în perioada interbelică avea una dintre cele mai importante burse de cereale din ţară. Preşedintele Terminalului Botoşani a Bursei Române de Mărfuri este Dan Zaharia Rusu, iar inaugurarea a fost făcută în sala mare de conferinţe a Hotelului Rapsodia. Deschiderea a fost făcută în parteneriat cu Primăria Botoşani

Inaugurarea a fost făcută în prezenţa Sorinei Bulai, preşedintele Terminalului Piatra Neamţ, dar şi a primarului Cătălin Flutur, prefectului Cristian Roman, senatorului Gheorghe Marcu, preşedintele PSD Botoşani, senatorul Daniel Humelnicu, preşedintele PDL Organizaţia Municipală.
Dan Zaharia Rusu i-a invitat pe toţi cei prezenţi în sală să aibă încredere în Bursa Română de Mărfuri, singura bursă de mărfuri din ţară în ultimii 20 de ani.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că a început demersurile necesare pentru ca şi la Botoşani să fie deschis un terminal al BRM anul trecut, atunci când a făcut o tranzacţie prin terminalul de la Piatra Neamţ. Edilul-şef a adăugat că municipiul Botoşani îşi consolidează poziţia de oraş important al României prin această deschidere.

„Facem tot ce putem ca Botoşaniul să redevină ce a fost. Să ne reamintimp că în perioada interbelică la Botoşani a fost una dintre cele mai importante burse de cereale din România. Primăria Botoşani a făcut foarte multe achiziţii de bunuri şi servicii, cum şi alte autorităţi locale au făcut. Anul trecut am avut o achiziţie prin terminalul de la Piatra Neamţ şi am spus de ce nu ar fi la Botoşani un terminal în contextul în care autorităţile fac foarte multe achiziţii publice. Botoşani s-a poziţionat destul de clar ca oraş mare în România. În primul rând ca populaţie, după recensământ, suntem pe locul 18 în ţară şi pe locul 4 în Moldova, şi apoi prin tot ce s-a făcut în Botoşani. Ceea ce se întâmplă acum la Botoşani este un lucru bun pentru toată lumea”, a declarat Flutur.

Acesta a precizat că tranzacţiile publice prin intermediul Bursei Române de Mărfuri permit accesul la produse şi servicii la preţuri foarte bune, într-un timp foarte scurt, nivelul birocraţiei este minim faţă de procedura achiziţiei publice clasice prin licitaţie organizată de autorităţile publice.

Şi prefectul Cristian Roman a spus că înfiinţarea terminalului Botoşani a Bursei Române de Mărfuri este o iniţiativă mai veche. „Este o iniţiativă mai veche care se concretizează astăzi. Bursa este cel mai transparent, accesibil şi rapid mod de a face o achiziţie publică şi asigură corectitudine şi un preţ real”, a precizat prefectul Cristian Roman.

La lansarea Terminalului Botoşani a Bursei Române de Mărfuri au mai participat Dorin Romeo Floareş, preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură, Gheorghe Sorescu, directorul Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, Alexandru Zarug, directorul Protecţiei Consumatorului, Liviu Rădăşanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi candidatul USL la Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc.

Totodată, în sală au mai fost şi Ioan Diaconu, directorul Moderen Calor, Florinel Gornea, directorul Locativa, Dumitru Viţel, primarul comunei Curteşti, şi Vasile Adăscăliţei, primarul comunei Răchiţi. Alături de aceştia au participat reprezentanţi ai băncilor din Botoşani şi a companiilor private care ar putea accesa serviciile Bursei Române de Mărfuri.

În Botoşani, Bursa Română de Mărfuri va avea sediul pe Pietonalul Transilvaniei. 

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)