Prima pagină » Marcu: statul nu trebuia să convertească datoriile CFR, ci să-i tragă la răspundere pe directori

Marcu: statul nu trebuia să convertească datoriile CFR, ci să-i tragă la răspundere pe directori

Departamentul pentru mediul de afaceri, piaţa de capital şi IMM, din cadrul PSD, îşi exprimă nemulţumirea cu privire la decizia luată de Guvernul Ungureanu de a converti datoriile CFR SA în acţiuni.

„Nu înţelegem, în primul rând, cum s-a ajuns la datoriile uriaşe ale acestei societăţi care deţine monopolul transportului pe calea ferată şi, mai ales, de ce nu s-au instituit până acum criterii de performanţă pentru managementul CFR. Având în vedere că legea prevede sancţiuni pentru modul cum este administrată o societate comercială, de ce statul, în calitate de acţionar, nu s-a îndreptat împotriva tuturor directorilor CFR S.A., cei care au adus societatea în situaţia dezastruoasă de astăzi? Suntem revoltaţi de tratamentul preferenţial pe care Guvernul Ungureanu îl aplică, astfel, numai companiilor de stat. Ne întrebăm ce s-ar întâmpla dacă toate societăţile şi-ar converti datoriile în acţiuni de stat”, a declarat senator Gheorghe Marcu, preşedintele Departamentului pentru mediul de afaceri, piaţa de capital şi IMM din PSD.

Acesta a precizat că Guvernul Ungureanu a decis să se transforme din creditor în acţionar, o poziţie cu mult mai multe costuri pentru societatea românească, în ansamblu. Înainte de această ultimă soluţie, ar fi fost preferabil instituirea unui control general şi aplicarea sancţiunilor legale.

„Prin stingerea datoriilor se ascund, de fapt, toate neregulile care au transformat CFR într-o gaură neagră a economiei româneşti, care a înghiţit milioane de euro de-a lungul anilor. Acest demers maschează furtul şi incompetenţa managerială, având complicitatea factorului politic aflat la putere”, a completat Marcu, care este şi chestorul Senatului.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change