Prima pagină » 100.000 euro pentru o tabără arheologică internaţională în Botoşani

100.000 euro pentru o tabără arheologică internaţională în Botoşani

dr. Melniciuc Aurel BotosaniJudeţul Botoşani este supranumit şi „El-dorado arheologiei româneşti”, iar istoricii de la Muzeul Judeţean încearcă să pună în valoare comorile ascunse ale judeţului, unice la nivel european şi mondial. Arheologii şi istoricii Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani au depus un proiect pentru înfiinţarea unei tabere de arheologie româno-ucraineană-moldoveană pe teritoriul judeţului Botoşani.

Proiectul a fost depus pentru cererea de finanţare la sfârşitul lui ianuarie 2012 şi are o valoare de 100.000 euro. Dr. Aurel Melniciuc, restaurator-arheolog al Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani, este cel care a depus proiectul pentru înfiinţarea taberei de arheologie care ar avea ca scop aducerea la suprafaţă a mai multor informaţii despre începuturile vieţii pe acest teritoriu.

„Am depus proiectul pe o măsură a Programului Operaţional Comun şi sperăm să obţinem finanţarea pentru această tabără de arheologie care să cuprindă România, Republica Moldova şi Ucraina. Sper să primim finanţarea, dar sunt foarte multe proiecte depuse”, a declarat dr. Melniciuc.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)