Prima pagină » Sorescu: „Creşterea salariilor bugetarilor nu este decât o măsură electorală, populistă”

Sorescu: „Creşterea salariilor bugetarilor nu este decât o măsură electorală, populistă”

Au cerut creşterea salariilor, acum o critică. Partidele aflate la guvernare au decis suplimentarea salariilor bugetarilor din iunie, cel mai probabil cu 15%. Deşi a criticat reducerea salariilor bugetarilor şi a spus că o creştere a acestora va duce la creşterea consumului, opoziţia critică acum măsura aprobată de partidele aflate la putere. Economistul Gheorghe Sorescu, vicepreşedinte PNL, a declarat că această reîntregire a salariilor nu va duce la relansarea consumului.

„Creşterea salariilor, de fap reîntregirea acestora, nu este decât o măsură electorală, populistă. Oricum nu este o măsură sustenabilă, mai ales că preşedintele a spus că este dispus să se împrumute pentru a creşte salariile bugetarilor. Era mai bine dacă se mergea pe scăderea CAS pentru că ar fi avut efect la toate categoriile de salariaţi, nu doar la bugetari”, a declarat Sorescu.

Pentru economia judeţului Botoşani măsura anunţată de putere este mai mult decât îmbucurătoare deoarece jumătate dintre salariaţi sunt bugetari.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change