Prima pagină » Transfug rus prins de poliţiştii de frontieră botoşăneni

Transfug rus prins de poliţiştii de frontieră botoşăneni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au întocmit dosar penal pe numele unui cetăţean rus, care a trecut ilegal frontiera de stat dintre Ucraina şi România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Uniunii Europene.

 

„În data de 6 martie 2012, poliţistul de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, pe timpul unei misiuni specifice cu sistemul de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Oroftiana, o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă. În scurt timp, o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Darabani, s-a deplasat la faţa locului, unde a depistat, pe malul drept al râului Prut, un bărbat, care nu cunoştea limba română. În urma verificărilor specifice efectuate în cooperare cu autorităţile statului vecin, s-a stabilit că bărbatul se numeşte V.F., are 36 de ani şi este din Federaţia Rusă”, a declarat Minodora Răcnea, Purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

În timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că a plecat din Federaţia Rusă cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Uniunea Europeană, iar imediat după ce a trecut frontiera de stat dintre Ucraina şi România, a fost depistat şi reţinut de poliţiştii de frontieră.

Pe numele cetăţeanului rus, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)