Prima pagină » Prefectura verifică ilegalităţi sesizate la un proiect de 2,5 milioane de euro la Prăjeni

Prefectura verifică ilegalităţi sesizate la un proiect de 2,5 milioane de euro la Prăjeni

Încep verificările la comunele care derulează proiecte cu finanţare europeană pe măsura 322 în judeţul Botoşani. Prefectul Cristian Roman a declarat că a primit o sesizare cu privire la proiectul derulat în comuna Prăjeni.

„În urma unei sesizări am înfiinţat o comisie control, formată din doi jurişti ai Prefecturii şi un specialist de la fisc, unul dintre ce mai buni specialişti, pentru a verific modul în care s-au făcut achiziţiile publice la un proiect european pe măsura 322 în comuna Prăjeni. Acesta proiect de 2,5 milioane de euro a trecut aproape neobservat şi, din ce se spune în sesizare, ar fi fost adjudecat cu 40-50 miliarde lei vechi, adică la jumătate, chiar dacă lucrările sunt aceleaşi. Ceva se întâmplă acolo dacă este aşa pentru că este un calup de proiecte care au şi construcţii, drumuri, grădiniţe, reţele de apă. Dacă un proiect de 2,5 milioane de euro este adjudecat la o sumă atât de mică pentru o comunitate ca Prăjeni mi se pare cel puţin criminal”, a declarat prefectul Cristian Roman.

Acesta a precizat că a făcut schimb de informaţii cu persoana care a făcut reclamaţia, a verificat identitatea acesteia pentru că au fost cazuri în care cel care făcea sesizarea nu mai recunoştea sau dădea un nume fictiv.
Gheorghe Matei, primarul comunei Prăjeni, susţine că datele primite de prefect în sesizare sunt incorecte şi că aşteaptă controlul pentru a se infirma cele sesizate.

„Licitaţia a fost câştigată de firma Huge SRL Iaşi, iar la licitaţie au participat încă vreo şase sau şapte firme. Compania Tehnic Asist din Botoşani a venit cu 10 miliarde lei vechi mai mică decât cei de la Iaşi, aceştia de la Huge SRL au câştigat licitaţia cu 71 miliarde lei vechi fără TVA, cu tot cu TVA se depăşeşte două milioane de euro. Eu aştept să vină controlul să vadă că nu e nimic în neregulă”, a declarat primarul Matei.

Acesta a precizat că proiectul se va finaliza în cursul acestui an, s-au făcut captări de drenuri, s-a extins reţeaua de apă cu 1,5 kilometri, s-a pregătit pentru asfaltare un drum de 3,7 kilometri, urmând ca asfaltul să fie turnat imediat ce se încălzeşte vremea, s-a intervenit la o clădire care va fi destinată copiilor.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change