Prima pagină » Federovici: Guvernul asistă impasibil la săracia cu care se confruntă femeile

Federovici: Guvernul asistă impasibil la săracia cu care se confruntă femeile

8 martie, Ziua internaţională a femeii, ar trebui să fie un moment de bucurie şi sărbatoare, în care femeile să fie celebrate. Doina Elena Federovici, preşedintele Organizaţiei de Femei din PSD Botoşani a spus că în România 8 martie este o zi în care trebuie să vorbim despre situaţia gravă cu care se confruntă femeile, din cauza crizei economice profunde, accentuată de măsurile dure de austeritate şi de incompetenţă actualei puteri.

Organizaţia de Femei a PSD Botosani, trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia dramatică a femeilor din România şi implicit din judeţul Botoşani şi condamnă actuala putere pentru lipsa unor acţiuni ferme de combatere a sărăciei şi de sprijinire a femeii şi familiei. Femeile din PSD acuză că măsurile de austeritate din ultimii ani s-au suprapus peste realitatea dură a lipsei mecanismelor de sprijin pentru femei, în condiţiile discriminării pe piaţa muncii şi în societate.

„În 2011, am prezentat un studiu, pe baza indicatorilor economici, prin care demonstram faptul că femeile şi familiile cu copii au fost principalele victime ale măsurilor de austeritate luate în ultimii ani. Prin tăierea salariilor din sectoarele bugetare dominate majoritar de femei, în primul rând din educaţie şi sănătate, prin eliminarea sau reducerea unor măsuri de susţinere a familiei şi a copilului, guvernarea a lovit ţintit în femei. Femeile sunt cele mai afectate de scăderea veniturilor, de restricţionările de pe piaţa muncii, de dificultăţile existente în sistemul sanitar şi educaţional preşcolar, de lipsa utilităţilor şi asistenţei medicale din mediul rural, de scăderea nivelului de trai în familiile cu copii. Prin asumarea acestor măsuri, guvernul a dovedit faptul că nu intenţionează să pună în aplicare niciun fel de mecanism de sprijin a celor mai vulnerabile grupuri, dramatic afectate de măsurile de austeritate: femei în vârstă, mame singure, femeile din zonele rurale”, a precizat Doina Federovici.

Pe de altă parte, Doina Federovici, liderul Femeilor Social Democrate din Botoşani, consideră că fără ajutoare adecvate pentru creşterea copilului, fără creşe şi grădiniţe, fără şcoli cu profesori bine plătiţi, fără spitale şi dispensare dotate corespunzător condiţia femeilor în ţara noastră nu se va îmbunătăţi şi societatea în ansamblu va avea de suferit, atât prin accentuarea deficitului demografic, cât şi prin scăderea nivelului de trai şi agravarea sărăciei.

„Guvernul şi factorii de decizie pot să-şi arate preţuirea pentru femeile din România nu prin vorbe frumoase sau prin declaraţii neconvingatoare de apreciere ci printr-o abordare responsabilă şi o evaluare corectă a situaţiei sociale care să fundamenteze un plan concret de măsuri de promovare a egalităţii de şanse, de reconsiderare a situaţiei femeii, precum şi de combatere a sărăciei ce afectează în prezent jumătate din populaţia ţării şi impovărează în mod special femeile”, a completat Federovici.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change