Prima pagină » Sute de aspiranţi la funcţiile de conducere din educaţie

Sute de aspiranţi la funcţiile de conducere din educaţie

Sute de cadre didactice, care aspiră la funcţii de conducere în învăţământul botoşănean, s-au înscris în Corpul naţional al experţilor în management educaţional. Până luni, 5 martie, ultima zi de înscriere, au completat formularul de selecţie online 293 de cadre didactice care doresc să ocupe posturi în fruntea educaţiei. Daniel Botezatu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, a declarat că numărul celor înregistraţi este cu mult sub aşteptările instituţiei pe care o reprezintă.

„Urmează ca, în perioada 7-12 martie, să se depună portofoliul cu documentele prevăzute în metodologie, la IŞJ Botoşani, de către candidaţii declaraţi admişi”, a spus Botezatu. Aceste etape vor lua sfârşit pe data de 20 aprilie, când va fi emis Ordinul de ministru cu persoanele care au reuşit să devină membri în Corpul naţional al experţilor în management educaţional.
Aspiranţii la funcţii de conducere trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii. „Candidatul trebuie să facă dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional, să fie titular într-o unitate de învăţământ preuniversitar, să aibă cel puţin gradul didactic II, să fi obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii patru ani şcolari, să nu fi fost lipsit de drepturi de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi să nu fi fost exclus din registrul naţional al experţilor în management educaţional. Aceasta ultimă prevedere va fi valabilă în momentul în care se va constitui Corpul naţional al Experţilor în management educaţional”, a precizat adjunctul IŞJ Botoşani.
La nivelul judeţului Botoşani sunt 164 de directori şcolari, dintre care 43 sunt adjuncţi, şi 30 de inspectori şcolari.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)