Prima pagină » Posturi noi înfiinţate pentru gestionarea fondurilor europene

Posturi noi înfiinţate pentru gestionarea fondurilor europene

Guvernul a aprobat astăzi trei Hotărâri de Guvern care vizează suplimentarea de posturi în mai multe structuri cu atribuţii în gestionarea fondurilor europene, astfel încât să se asigure nivelul optim de personal pentru buna desfăşurare a procedurilor aferente absorbţiei de fonduri europene, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Astfel, pentru întărirea capacităţii administrative a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Guvernul a aprobat o Hotărâre care suplimentează cu 35 numărul de posturi destinate Organismelor Intermediare Regionale şi Autorităţii de Management din cadrul instituţiilor subordonate Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Posturile destinate în plus în scopul întăririi capacităţii administrative a POS DRU nu va conduce la majorarea numărului total de posturi din cadrul Ministerului. “Nu apar posturi noi, sunt realocări şi redistribuiri de posturi la nivelul ministerului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Tot în scopul îmbunătăţirii absorbţiei fondurilor europene, au fost aprobate 20 de posturi în schema aparatului de lucru propriu al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Turismului şi Sportului. Cele 20 de posturi vor fi ocupate prin concurs şi vor fi utilizate numai în cadrul structurilor responsabile pentru gestionarea fondurilor europene. Ele vor fi reduse în mod corespunzător din numărul maxim de posturi aprobat pentru unităţile şi activităţile de învăţământ, cercetare, tineret şi sport din subordinea MECTS, finanţate integral de la bugetul de stat.
De asemenea, la nivelul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic a fost suplimentată cu 16 posturi, care vor fi folosite numai în cadrul structurilor responsabile pentru gestionarea fondurilor europene, în scopul finalizării cererilor de rambursare care înregistrează întârzieri şi în scopul scurtării traseului de procesare a documentelor.
“Deciziile vin ca urmare a interesului pe care Guvernul îl are în ceea ce priveşte îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change