Prima pagină » Nicio persoană nu a fost disponibilizată după comasarea spitalelor

Nicio persoană nu a fost disponibilizată după comasarea spitalelor

Deşi USL anunţa că proiectul de comasare a spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean, pe care l-au blocat jumătate de an, va aduce 500 de disponibilizări, după efectuarea comasării nicio persoană nu a fost concediată, în schimb sănătatea a pierdut sute de miliarde de lei vechi prin amânarea comasării.

Ovidiu Mimor, directorul Spitalului Judeţean, care a preluat şi spitalele de Psihiatrie, Pediatrie şi Maternitatea, a declarat că alarma trasă de USL vizavi de disponibilizările cauzate de comasare au fost simple „fumigene”.

„Astea au fost fumigene, petarde, mult zgomot şi fum dar fără nimic solid în spate. Au fost 46 de dosare puse în discuţie pentru personalul TESA, dar dintre acestea 20 au luat testarea profesională. 18 persoane au fost transferate la statistică şi 6 au fost redistribuite”, a declarat Mimor.

Acesta a precizat că declaraţiile alarmiste ale USL au fost contrazise de realitate şi nimeni nu şi-a pierdut locul de muncă în procesul de comasare şi reorganizare a spitelalor, însă votul împotriva comasării dat timp de jumătate de an în Consiliul Judeţean, vot care a blocat proiectul, a cauzat prejudicii de peste 165 miliarde lei vechi, 100 miliarde lei vechi constând în aparatură medicală şi diferenţa reprezentând penalizări aplicate Judeţeanului pentru că nu avea gradul III definitiv.

Mai mult decât atât, Mimor susţine că înainte de comasare doar Spitalul Judeţean şi Spitalul de Pediatrie reuşeau să se încadreze la nivelul de 70% fonduri din buget alocat salarizării, în timp ce Psihiatrie şi Maternitatea depăşeau acest prag lega, Maternitatea alocând 100% din fonduri pentru salarii.
După comasarea celor patru spitale în jurul Judeţeanului această unitate a devenit cel mai mare angajator din judeţul Botoşani, cu peste 2.200 de salariaţi.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change