Prima pagină » Diaconu: „În doi-trei ani Primăria nu va mai da subvenţii la energia termică”

Diaconu: „În doi-trei ani Primăria nu va mai da subvenţii la energia termică”

Conducerea Modern Calor anunţă că investiţiile realizate în modernizarea sistemului de termie din municipiul Botoşani vor duce la eliminarea subvenţiei generale alocate de Primăria Botoşani. Ioan Diaconu, directorul general al Modern Calor SA, firma Consiliului Local de furnizare a agentului termic, a declarat că în cel mult doi-trei ani Primăria Botoşani nu va mai acorda subvenţie la căldură pentru că nu va mai avea motiv.

„Acum primim o subvenţie de 150 miliarde lei anual, mai mică decât acum câţiva ani când am preluat conducerea societăţii. În doi-trei ani, Primăria nu va mai da subvenţii la energia termică în Botoşani decât în anumite cazuri sociale, pensionari cu venituri mici sau persoane cu handicap. Investiţiile pe care le derulăm acum vor duce la un preţ de producţie a unei gigacalorii de sub 300 de lei per unitate, între 250-270 lei, preţul fără subvenţie”, a declarat Diaconu.

Şi acum botoşănenii plătesc una dintre cele mai ieftine gigacalorii din ţară, de 180 lei per unitate, iar municipiul Botoşani este singurul din ţară care a ieftinit căldura în ultimii doi ani.

Acum, Modern Calor derulează investiţii în valoare de peste 40 milioane euro în modernizarea sursei de energie termică printr-un proiect cu finanţare europeană.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)