Prima pagină » Ţâbuleac: USL blochează 274 miliarde lei vechi

Ţâbuleac: USL blochează 274 miliarde lei vechi

Suntem săraci dar blocăm 274 miliarde lei vechi din cauza haosului politic. Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a solicitat, din nou, USL-ului, să revină asupra deciziei de blocare a fondurilor alocate primăriilor şi CJ-ului în acest an prin alocarea banilor în mod discreţionar.

 

„Judeţul Botoşani se află într-un pericol real de a nu putea să utiliza sume însemnate prevăzute de noi. În Consiliul Judeţean, majoritatea USL a venit cu un amendament şi au direcţionat aceste fonduri către primăriile unde primari sunt de o culoare politică asemănătoare cu a dumnealor. Au lăsat Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Botoşani fără fonduri necesare pentru susţinerea proiectelor precum şi Direcţia de Drumuri fără bani în plină iarnă. În mod firesc care nu are nicio explicaţie logică, ţine de lăcomie şi lipsă de simţ al măsurii. Instituţia prefectului a atacat în contencios şi am ajuns în situaţia ca niciuna dintre primării să nu poată include sumele însemnate. Procesul este în iulie şi riscăm să rămânem fără aceşti bani. Vorbim de 274 de miliarde de lei vechi”, a declarat Ţâbuleac.

Acesta a reamintit liderilor USL, Florin Ţurcanu, preşedintele PNL, şi Gheorghe Marcu, preşedintele PSD, că judeţul Botoşani are nevoie de mult prea multe investiţii pentru a-şi putea permite să dea cu piciorul la aceşti bani. Mai mult, blocarea acestor bani are efecte nefaste la nivelul comunităţilor locale, iar USL nu vrea să reia discuţiile pentru reîmpărţirea echitabilă, de această dată, a fondurilor.

„Cine îşi asumă răspunderea să deposedeze judeţul Botoşani de aceşti bani? Suntem în măsura de a ne permite luxul de a arunca aceşti bani? Fac apel la liderii PSD şi PNL şi la consilierii judeţeni USL să rediscutăm şi să emitem un proiect care să asigure o repartiţie justă care să nu fie contestată”, a spus Mihai Ţâbuleac.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)