Prima pagină » În loc de mărţişor s-a ales cu un dosar penal pentru contrabandă

În loc de mărţişor s-a ales cu un dosar penal pentru contrabandă

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pentru contrabandă, pe numele unui cetăţean român, care a încercat să introducă în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, 4.000 ţigarete marca L&M.

 

„În seara de 29 februarie, un poliţist de frontieră care executa serviciul de supraveghere în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, a observat pe coronamentul barajului un autoturism marca VW Golf, care se îndrepta dinspre Republica Moldova spre România şi care după ce a trecut linia de frontieră, la circa 200 de metri pe teritoriul românesc a oprit, pentru scurt timp, după care şi-a continuat deplasarea spre vama Stânca. Având suspiciuni că din autoturismul respectiv au fost abandonate bunuri, în scopul sustragerii de la controlul vamal, poliţistul de frontieră a anunţat echipa operativă de la Sectorul PF Stânca”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

În urma cercetării zonei, s-a descoperit la baza coronamentului barajului o geantă de voiaj în care se găseau 4.000 ţigarete marca “L&M”, de provenienţă Duty Free, în valoare de 1.800 lei.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că ţigările aparţin şoferului autoturismului VW Golf, cetăţeanul român Marinică M., în vârstă de 24 de ani, care le-a aruncat peste coronamentul barajului în scopul sustragerii de la controlul vamal. Marinică M. s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change