Prima pagină » Iluminatul public, dispută între Portariuc şi municipalitate

Iluminatul public, dispută între Portariuc şi municipalitate

Dispută cu miros electoral în Consiliul Local Botoşani. Consilierul Ovidiu Portariuc, candidatul USL la Primăria municipiului Botoşani, a solicitat explicaţii, în cadrul şedinţei Consiliului Local de miercuri, cu privire la avariile la iluminatul public. Social democratul a atras atenţia asupra faptului că iluminatul public stradal se întrerupe tot mai des.

„În ultima vreme s-a constatat oprirea curentului electric în anumite zone. Ori există un program de economii pus în practică de municipalitate, ceea ce ar fi foarte bine, ori se lucrează în anumite reţele. Întreruperile sunt din ce în ce mai dese, am observat asta în ultimele două, trei săptămâni”, a declarat Portariuc. Cătălin Alexa, viceprimarul municipiului Botoşani, a explicat că defecţiunile sunt cauzate de reţelele vechi, în a căror modernizare reprezentanţii E.ON nu au mai investit. „Întreruperea e cauzată numai de avarii, acestea sunt reţelele. Aşa asigură E-ON-ul alimentarea”, a răspuns Alexa.
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, a precizat că E.ON Moldova se ocupă de iluminatul stradal. „Nu primăria stinge şi aprinde luminile în municipiu. Lumina o stinge şi aprinde E.ON Moldova, după un program de funcţionare pe care îl oferim noi de la primărie în funcţie de durata nopţii sau a perioadei de întunecare”, a specificat Cătălin Flutur.
Reprezentanţii municipalităţii botoşănene au sesizat problemele privind iluminatul public în nenumărate rânduri către E.ON, inclusiv au sesizat şi zonele în care acesta nu funcţionează. În urma unor discuţii cu E.ON, primăria a cerut acordul să intervină în zonele în care iluminatul nu mai funcţionează deloc. Încă de anul trecut, edilii oraşului au anunţat că vor repara reţeaua de iluminat cu bani de la bugetul local, deşi E.ON ar trebui să investească în acest sens.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)