Prima pagină » Elev şantajat şi ameninţat la Dorohoi

Elev şantajat şi ameninţat la Dorohoi

Un tânăr a fost reţinut în arestul Poliţiei Botoşani, pentru că a şantajat timp de o lună un elev al unui liceu din municipiul Dorohoi. Acesta s-a oferit să-i asigure „protecţie” victimei, un elev de 15 ani, contra unor sume de bani. Izbindu-se de un refuz, tânărul a trecut la şantaj şi acte de violenţă, cerându-i un telefon mobil şi 30 de lei.

„La data de 28 februarie, Poliţia Municipiului Dorohoi a fost sesizată de către Corneliu P. din localitatea Havârna, judetul Botoşani, cu privire la faptul că fiul său, P.A. de 15 ani, elev al unui liceu din municipiul Dorohoi, este şantajat de către o persoană necunoscută, care sub ameninţarea unor acte de violenţă, i-a pretins un telefon mobil şi suma de 30 lei.
„În baza sesizării, la data de 29 februarie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia municipiului Dorohoi au organizat un flagrant, împrejurare în autorul a fost surprins în timp ce primea de la partea vătămată bunul şi banii solicitaţi. Autorul a fost identificat în persoana lui Mircea Ionuţ I., de 20 de ani, din municipiul Dorohoi”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Botoşani.
Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că, la începutul lunii februarie 2012, Mircea Ionuţ I. l-a abordat pe P.A., oferindu-se să-i asigure ”protecţie” contra unor sume de bani sau bunuri.
Ulterior, mai multe zile la rând, sub ameninţarea unor acte de violenţă, suspectul i-a pretins un telefon mobil şi suma de 30 lei.
Faţă de Mircea Ionuţ I. a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore în arestul Poliţiei Botoşani, urmând să fie prezentat astăzi, 1 martie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi cu propunere de arestare preventivă.
În cauză continuă cercetările, urmând a se propune soluţie procedurală.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)