Prima pagină » VIDEO 200 de sindicalişti mărşăluiesc prin Botoşani

VIDEO 200 de sindicalişti mărşăluiesc prin Botoşani

Aproximativ 200 de sindicalişti din Botoşani, cu mult sub aşteptări, mărşăluiesc pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ pentru a protesta, în primul rând, faţă de tratatul fiscal adoptat la nivelul Uniunii Europene şi despre care sindicatele susţin că vor aduce austeritate.

Cei 200 de sindicalişti s-au întâlnit la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a participa la marşul organizat de Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical. Aceştia au pornit într-un marş prin Botoşani, pe străzile Cuza Vodă, apoi pe Nicolae Iorga, Calea Naţională, care se va finaliza cu un miting în Piaţa Revoluţiei, în faţa Palatului Administrativ.

Alături de sindicaliştii de la Cartel Alfa şi BNS au participat şi cei de la firma Urban Serv SA, compania Consiliului Local Botoşani care asigură salubrizarea, şi câţiva dintre foştii militari care protestează zilnic lângă Teatrul Mihai Eminescu. Totodată, au participat la marş şi sindicaliştii din învăţământ, conduşi de Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.

„Jos Băsescu!” este una dintre scandările preferate ale sindicaliştilor, alături de huiduieli.
Liderii de sindicat se aşteptau la o prezenţă de 400 de sindicalişti. „Eu sper să vină câţi am estimat noi, adică 400 de membri, dacă nu înseamnă că ne amăgim în continuare şi noi de fapt trăim bine. Sindicate s-au trezit cam târziu”, a declarat Vasile Chiru, liderul BNS.

Sindicatele afiliate la Cartel Alfa, alături de membrii BNS şi din alte organizaţii sindicale spun „PÂNĂ AICI! AJUNGE!” şi aduc în centrul discuţiei crearea de locuri de muncă, redresarea economică, justiţia socială şi solidaritatea.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change