Prima pagină » Profesorii care aspiră la funcţii de conducere trebuie să se înscrie în Corpul Experţilor

Profesorii care aspiră la funcţii de conducere trebuie să se înscrie în Corpul Experţilor

Cadrele didactice care aspiră la funcţii de conducere vor trebui să se înscrie în Corpul naţional al experţilor în management educaţional. Daniel Botezatu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, a declarat că Ministerul Educaţiei a stabilit un calendar, iar înregistrarea candidaţilor se va realiza online, folosind formularul disponibil la http://cneme.edu.ro/inscriere/.

 

„O condiţie pentru accederea la funcţii de conducere, de îndrumare şi control, respectiv de director, inspector, inspector şcolar general, toate funcţiile de conducere în cadrul Ministerului Educaţiei, este aceea de a face parte din Corpul experţilor. Metodologia este de anul trecut, iar prin Ordin de ministru s-a stabilit calendarul acestei activităţi”, a spus Botezatu. Programul înscrierilor şi metodologia de concurs au fost afişate pe 24 februarie la sediul şi pe site-ul IŞJ Botoşani. Între 27 februarie şi 5 martie se va completa un formular de selecţie online, iar pe 6 martie se vor afişa listele cu candidaţii care au fost declaraţi admişi după această probă. Între 7 şi 12 martie se depune portofoliul cu documentele prevăzute în metodologie, la IŞJ Botoşani, de către candidaţii declaraţi admişi. Aceste etape vor lua sfârşit pe data de 20 aprilie, când va fi emis Ordinul de ministru cu persoanele care au reuşit să devină membri în Corpul naţional al experţilor în management educaţional.
Aspiranţii la funcţii de conducere trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii. „Candidatul trebuie să facă dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional, să fie titular într-o unitate de învăţământ preuniversitar, să aibă cel puţin gradul didactic II, să fi obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii patru ani şcolari, să nu fi fost lipsit de drepturi de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi să nu fi fost exclus din registrul naţional al experţilor în management educaţional. Aceasta ultimă prevedere va fi valabilă în momentul în care se va constitui Corpul naţional al Experţilor în management educaţional”, a precizat adjunctul IŞJ Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)