Prima pagină » Huncă: „Clasa zero arată amatorismul guvernării PDL în domeniul educaţiei”

Huncă: „Clasa zero arată amatorismul guvernării PDL în domeniul educaţiei”

Şefa departamentului de educaţie din cadrul PSD Botoşani, prof. Mihaela Huncă, a declarat că haosul care se crează în etapa de evaluare psihosomatică a copiilor pentru admiterea în clasa pregătitoare demonstrează amatorismul în care a fost elaborată noua Lege a educaţiei.

 

„În aceste zile părinţii şi copiii preşcolari au constatat în cel mai direct mod incompetenţa şi amatorismul guvernării PDL în domeniul educaţiei. Zeci de mii de părinţi şi copii din întreaga ţară sunt loviţi de deciziile absurde ale unor responsabili din Ministerul Educaţiei care s-au jucat de-a guvernarea şi de-a reforma. Sunt unii care se visează noaptea mari reformatori, iar a doua zi o ţară întreagă trebuie să le pună în practică absurdităţile pe care le-au visat”, a declarat reprezentanta PSD Botoşani.

Mihaela Huncă a precizat că sistemul şcolar din România nu e deloc pregătit să implementeze peste noapte o serie de decizii rupte de realitate. „Ceea ce vedem astăzi la testarea psihosomatică a copiilor pentru aşa-numita clasă zero este doar începutul haosului. Sunt mulţi părinţi care nu se pot prezenta la testare în această săptămână, iar nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu acei copii care nu vor fi testaţi. Apoi, scolile nu sunt dotate corespunzător, nu există o programă şcolară, părinţilor li se ia dreptul de a alege şcoala şi vor exista cu siguranţă multe unităţi care nu-şi vor putea realiza planul de şcolarizare. Învăţătorii nu au beneficiat de activităţi de formare pentru implementarea acestei „reforme” şi se va ajunge la situaţii absurde în care în aceeaşi clasă vom avea copii cu vârste între cinci ani şi opt ani. Iar acestea sunt doar câteva din incoveniente”, a arătat Mihaela Huncă.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)