Prima pagină » Primarii au semnat actele pentru Zona Metropolitană

Primarii au semnat actele pentru Zona Metropolitană

Primarul Cătălin Flutur a anunţat, luni, că a fost definitivat actul constitutiv şi statutul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Botoşani. Aceasta va cuprinde municipiul Botoşani şi comunele Mihai Eminescu, Stăuceni, Răchiţi, Băluşeni, Curteşti şi Roma.

 

„Am definitivat atât actul constitutiv, cât şi statutul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Botoşani, urmând ca împreună cu ceilalţi membri fondatori, primarii localităţilor Mihai Eminescu, Stăuceni, Răchiţi, Băluşeni, Curteşti şi Roma, să purtăm o discuţie. Noi vom face o prezentare destul de serioasă în cursul lunii martie, când se va organiza un simpozion împreună cu cei de la Asociaţia Comunelor, în care vom prezenta conceptul, neexcluzând că dacă vor mai exista doritori, în timp, să mai primim în această Zonă Metropolitană”, a declarat Flutur. Edilul şef al municipiului Botoşani a adăugat că deja autorităţile din oraşul Bucecea au solicitat să intre în această asociere.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că un factor important în atragerea fondurilor europene pentru realizarea proiectelor îl vor constitui datele recensământului, care vor fi făcute publice în anul 2013, an în care vor începe să apară influenţele recensământului vizavi de anumite domenii.

„Datele de la recensământ, coroborate şi cu datele de la comunele care vor să intre în Zona Metropolitană, ne vor conferi multe atuuri pentru atragerea de fonduri de coeziune, în perioada 2014-2019, urmând ca împreună cu aceste comune, după constituire, să ne gândim şi la proiectele pe care urmează să le desfăşurăm. Avem o serie de propuneri, le vom prezenta şi sperăm că vor înţelege care sunt beneficiile”, a conchis Flutur.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)