Prima pagină » Dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei

Dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat un cetăţean ucrainean care trecuse ilegal frontiera de stat dintre Ucraina şi România.

 

În data de 26 februarie 2012, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul SPF Dorohoi a depistat un bărbat care se deplasa de la linia de frontieră către localitatea Racovăţ şi care nu-şi justifica prezenţa în zonă.
Procedând la interceptarea bărbatului, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta nu avea documente de identitate asupra sa şi vorbea limba română cu un puternic accent slav.
În urma verificărilor efectuate împreună cu grăniceri din Ucraina, dar şi din declaraţiile bărbatului a rezultat faptul că acesta este cetăţeanul ucrainean Sava L., care încerca să ajungă la domiciul din localitatea Herţa, dar a trecut accidental frontiera de stat.
„Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. Conform Tratatului încheiat între Republica Ucraina şi România, cetăţeanul ucrainean a fost predat în cursul zilei de duminică autorităţilor de graniţă ale statului vecin”, a declarat inspectorul de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)