Prima pagină » Comasarea spitalelor va duce la concedierea a mai puţin de 20 de salariaţi TESA

Comasarea spitalelor va duce la concedierea a mai puţin de 20 de salariaţi TESA

Cele câteva sute de concedieri anunţate de PSD şi PNL atunci când îşi motivau nevotarea proiectului de comasare a spitalelor s-au dovedit a fi praf în ochi aruncat de politicieni care nu au vrut altceva decât să se opună unui proiect. Atât, nimic mai mult! Ovidiu Mimor, managerul general al Spitalului Judeţean Mavromati, a declarat că spitalele de Pediatrie, Maternitatea şi Psihiatria vor deveni secţii externe ale Judeţeanului începând cu 3 martie. Acesta a precizat că numărul personalului TESA care îşi va pierde locul de muncă va fi mai mic de 20, în timp ce la capitolul personal medical nu va fi făcută nicio concediere.

„Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, m-a rugat să încerc să fac în aşa fel încât numărul celor care îşi vor pierde locul de muncă să fie cât mai mic posibil. Din cele 33 de cadre TESA despre care s-a vorbit că vor fi concediate 9 vor rămâne pentru că avem nevoie în organigramă după ce posturile au rămas vacante. Rămân 24 de posturi care trebuie restructurate. Însă noi avem nevoie de oameni pe alte posturi care nu sunt acoperite şi acum dacă cei ale căror posturi trebuie restructurate îşi vor da acordul să treacă arhivar, IT-ist sau pe alte locuri nu vor mai fi concediaţi”, a declarat Ovidiu Mimor.

Acesta a precizat că PSD şi PNL au lansat pe piaţă foarte multe minciuni legate de comasarea spitalelor, dar cele două partide nu vorbesc nimic despre aparatura de 100 miliarde lei vechi pierdută de Spitalul Judeţean pentru că nu avea gradul III definitiv şi nici de cele peste 65 miliarde lei vechi pierduţi pentru că Judeţeanul şi cele trei unităţi comasate nu au primit finanţare de grad III definitiv.

„Pe lângă banii pierduţi, au vorbit despre pierderea finanţării pentru modernizarea Maternităţii, iar unitatea se află în plin proces de modernizare cu 3 milioane de euro, au vorbit despre sute de oameni daţi afară, despre multe pe care eu le-am perceput drept nişte manipulări”, a completat Mimor.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)